Vissamlingarna

& Kärleken till Mat och Recept

Enklaste & godaste pannkakorna!

Recept för 4 portioner

2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör

Sätt igång:

Ta fram en bunke och blanda ner vetemjöl och salt, vispa i hälften av mjölken till en slät smet.
Häll i resten av mjölken och vispa runt och knäck i äggen. Låt gärna stå runt halvtimme.
Ta hälften av smöret och smält i stekpannan, fördelaktligen en gjujärnspanna. Häll i smöret i smeten och använd resten till att smörja pannan vid behov.

Kom ihåg att första pannkakan är oftast den som krånglar mest, håll en mellanhög värme och anpassa efter färg. En pannkakas smet ska börjar stagnera redan efter ett par sekunder vid användning av halv till runt en deciliter smet per pannkaka.

Lycka till!

Föregående Inlägg

1 kommentar

  1. Johanna juli 30, 2016

    Riktigt goda pannkakor! Första pannkakan gick åt skogen men å andra sidan blev hunden riktigt glad för det. Resten gick ner i familjens glada magar.

Skriv en kommentar

© 2017 Vissamlingarna

Tema av Anders Norén