Vissamlingarna

Kärlek, Mat och Recept

Enklaste & godaste pannkakorna!

Recept för 4 portioner

2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör

Sätt igång:

Ta fram en bunke och blanda ner vetemjöl och salt, vispa i hälften av mjölken till en slät smet.
Häll i resten av mjölken och vispa runt och knäck i äggen. Låt gärna stå runt halvtimme.
Ta hälften av smöret och smält i stekpannan, fördelaktligen en gjujärnspanna. Häll i smöret i smeten och använd resten till att smörja pannan vid behov.

Kom ihåg att första pannkakan är oftast den som krånglar mest, håll en mellanhög värme och anpassa efter färg. En pannkakas smet ska börjar stagnera redan efter ett par sekunder vid användning av halv till runt en deciliter smet per pannkaka.

Lycka till!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Vissamlingarna

Tema av Anders Norén